Erre a linkre bátran kattinthatsz!

Sajnos még mindig túl sokan dőlnek be azoknak a trükköknek, amikor egy linken keresztül történik meg a baj az online térben. Ennek főként az idősebb generáció esik áldozatul, valami szenzációs hírrel vagy fontos csomagküldeménnyel álcázzák a bizonyos ártalmas linket, aztán ha már egyszer rákattintott valaki, onnantól sajnos nincs visszaút… Szerintem nekünk, fiataloknak is a felelősségünk, hogy újra meg újra felhívjuk az ilyen fajta veszélyekre szüleink és nagyszüleink figyelmét, valamint érdemes nekünk is nyitott szemmel járnunk, mert mindig van valami újdonság, amit kieszelnek. Például az e-maileket is nagyon fontos megnéznünk, hogy milyen címről érkeznek… És gondolhatjuk persze, hogy biztos hülye, aki nem veszi észre, hogy egy kamu címről jött az üzenet. De sokszor egy pont vagy egy betű eltérés is megtévesztő lehet, úgyhogy tényleg résen kell lennünk. Annak viszont mindig lehet örülni, ha egy megbízható linket kapunk épp valami vicces vagy kedves dologról. Legalábbis akár videót, akár cikket osztanak meg velem, örülni szoktam neki.

A topiwork.hu oldalra vezető linket is érdemes megjegyezni és a biztonságos és tuti linkek listájára helyezni, ugyanis „diákmunka szolnok” és egyéb téren kifejezetten jó lehetőségeket kínál az oldal. Ugyan az iskolaszövetkezet elsősorban a fővárosban kínál álláslehetőségeket, az alkalmi lehetőségek és az otthonról végezhető munkák miatt akár Szolnokról vagy az ország egy még távolabbi pontjáról is érdemes lehet végigböngészni az ajánlataikat. Tehát ne essen kétségbe az, aki a „diákmunka szolnok” kifejezésre épp nem talál konkrét ajánlatot, biztosan lesz olyan a topiwork.hu tarsolyában, ami felkelti egy messzebbi diák figyelmét is. Másrészt talán a mai korban már természetesnek vesszük, de mégis tök nagy dolog az, hogy az állások közötti válogatástól egészen a jelentkezésig már mindent meg tudunk csinálni online. Ez régebben bizony egyáltalán nem így volt, sőt, alapvetően az iskolaszövetkezetek weboldala ritkán volt ilyen informatív és naprakész, mint a topiwork.hu. Olyan, mintha minden eshetőségre felkészültek volna – a munka világában kezdők a segítő bejegyzések által könnyen felzárkózhatnak, és magabiztosabban állhatnak az állásinterjú elébe, azoknak, akik konkrét kérdésekre keresnek választ, ott a Gy. I. K. felület, és mindenféle kategóriába rendezve találhatjuk meg a legfrissebb ajánlatokat, de a keresőt is használhatjuk a válogatáshoz.

Úgyhogy minden diákmunkát kereső hallgatónak csak ajánlani tudom a weboldalt és persze a TopiWork Iskolaszövetkezetet, én magam is egy olyan hallgatótól kaptam az ajánlást, aki már talált is munkát a TopiWork által. Azért a folyton frissülő állásajánlatokkal nem is lesz nehéz, a részletes leírásoknak köszönhetően pedig mindenki el tudja dönteni, neki való-e az adott lehetőség. Az elvárások és a feltételek mellett az órabér is fel van tüntetve természetesen az álláshirdetéseknél, szóval úgy lehet belevágni a jelentkezési folyamatba, hogy mérlegelni tudjuk előtte, megéri-e nekünk az adott összeg. Persze más ez egy időszakos munka, és más egy gyakornoki állás esetén, és természetesen szakterülete is válogatja, mennyi a bér pontosan. De természetesen az sem mindegy, hogy az adott pozíció körülbelül mekkora óraszámot jelent és milyen műszakokat kínál. A cél természetesen minden esetben az, hogy a munka rugalmasan összeegyeztethető legyen a tanulmányokkal. Így ha felkeltette az érdeklődésedet a topiwork.hu, kattintsd bátran a fenti linkre, hogy felfedezhesd a legfrissebb álláslehetőségeket! Szurkolok mindenkinek az álom diákmunka megtalálásához.