Életem első gumiszerelése

Manapság már olyan egyszerűen meg lehet mutatni a másiknak azt, amit szeretnénk. Ha találunk egy számunkra kedves kis kutyát, egy kényelmesnek tűnő ágyat, vagy csak egy vicces weboldalt, mindössze csak elküldünk egy linket. A másik megnyitja és már meg is tudja nézni. Nem kell erőlködni, hogy elmagyarázd vagy lerajzold, ami azért elég hasznos tud lenni.

Nekem is sokszor megkönnyítette már a dolgomat egy-egy hasznos link. Nemrég történt például, hogy végre meg tudtam venni az első autómat. Nagyon boldog voltam emiatt, elég régóta gyűjtögettem már a kis pénzemet, hogy eljussak idáig. Az első autó meg aztán tényleg mindenkinek különleges helyet foglal el a szívében. Viszont amilyen szerencsés vagyok, az első kocsi utamon defektes is lett az egyik kerekem. És mit is tesz ilyenkor egy nő? Hát sír. Természetesen nekem is ez volt az első reakcióm. Pár perc után azért össze szedtem magam és fel is hívtam az egyik barátomat, hogy mit csináljak. Nagyon rendes volt és mondta, hogy odajön és segít kicserélni a pótkereket, viszont utána el kell vinni szervizbe. Mondta, hogy tud is egy jó szervizest, el is küldte a weboldal linkjét, hogy amíg várok, hogy megérkezzen utána tudjak nézni.

A Méta autószerviz honlapjának a linkjét küldte el. Ez egy márkafüggetlen szerviz a 19.kerületben. Ahogy néztem elég sok mindennel foglalkoznak, rengeteg szolgáltatást nyújtanak. Gyorsan megnéztem a gumiszerelési árakat is, hogy tudjam mire számíthatok és ne érjen meglepetésként semmi. Sajnos nem vagyok túl profi ebben a témában, főleg, hogy még autó tulajdonosnak is új vagyok. De azért próbáltam minél több információt szerezni. A honlap egyébként nagyon szuper, rengeteg hasznos információt megoszt velünk. Például azt is megtudtam, hogy gumicserénél nagyon fontos a centírozás, vagyis a kerekek kiegyensúlyozása. Azt sem tudtam mit jelent ez a szó, de most már azt is tudom, hogy ha ez elmarad, akkor nagy sebességnél a kerék rázhatja az autót. Plusz, ha nem történik meg a centírozás, akkor a futómű alkatrészei is meghibásodhatnak, Ami még nagyon jó, hogy arra is van lehetőség, hogy a lekerült gumiabroncsokat a gumiabroncs-hotel szolgáltatásuk keretében náluk lehet hagyni. Ők megfelelően tárolják, és a téli-nyári gumicsere során majd újra előkerülnek. Persze ez akkor még nem nagyon érintett engem, hiszen defektet kapott a kocsim, de azért jó tudni, hogy erre is van lehetőség.

A komplett gumiszerelési árak egyébként elég korrektek szerintem. Bele tartozik a szolgáltatásba, hogy a kereket leszerelik az autóról, átcserélik a gumit, szelepet cserélnek, centíroznak és visszaszerelik a kereket. És még időpontot is lehet foglalni! Nagyon örültem, hogy nem kell majd órákig várakoznom és sorban állnom, hanem csak megérkezem a lefoglalt időpontban és rögtön “kiszolgálnak”. Gyorsan foglaltam is egy időpontot, és mire a barátom megérkezett, büszke és felkészült voltam. Legalábbis valamennyire.

Ő segített kicserélni a pótkereket, amivel el tudtunk gurulni a szervizbe. Volt még az időpont előtt egy kis időnk, szóval amiért ennyit segített meghívtam ebédelni. A gumiszerelés hamar megtörtént és nagyon örültem, hogy megtaláltam azt a szervizt, ahova ezentúl bátran fordulhatok majd. Bár remélem, hogy a szezonális gumicserén kívül, nem lesz rá gyakran szükség.